Reiseliv

Virke reiseliv organiserer reiselivsaktører i Norge, incoming, reisebyråer og reisearrangører som selger reiser i Norge og til utlandet.

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Siste oppdateringer for reiseliv

 • VIRKE-GJENNOMSLAG

  Ny lønnsstøtteordning foreslått

  Regjeringen la i dag frem forslag om ny lønnsstøtteordning. Virkes innspill har i stor grad blitt lyttet til. Vi er likevel ikke fornøyde med at ordningen avsluttes 30. juni og jobber derfor for å få forlenget varigheten. 

  I informasjonsmøte tirsdag 9. mars kl. 11 orienterer sjefanalytiker Runar Wiksnes om ordningen.

  Les mer og meld deg på her.

 • VIRKE-GJENNOMSLAG

  Støtte til destinasjonsselskapene

  Destinasjonsselskaper har mistet betydelige inntekter som følge av koronasituasjonen og Virke jobber for å få på plass en egen ordning for disse selskapene. Stortinget har vedtatt regjeringens forslag om en kommunal kompensasjonsordning og her spesifiseres det at destinasjonsselskapene skal få tilgang til en andel av midlene. Opposisjonspartiene konkretiserte også at de ønsker et forslag til løsning for å redusere inntektstapet til destinasjonsselskaper. Dette er gledelig, og vi vil oppdatere saken fortløpende.

 • VIRKE-GJENNOMSLAG

  1,75 milliarder kroner til kommunal kompensasjonsordning

  I den kommunale kompensasjonsordningen bevilges det betydelige midler for å kompensere lokale virksomheter som er hardt rammet av koronasituasjonen, blant annet reiselivsvirksomheter. Tall fra vår siste medlemsundersøkelse viser at 3 av 4 reiselivsvirksomheter opplevde et omsetningsfall på 90 prosent eller mer i januar sammenlignet med forventet omsetning før pandemien. Felles for reiselivsvirksomheter er at de har hatt et svært krevende år. Virke oppfordrer derfor alle medlemmer i denne situasjonen å søke på midlene som nå skal fordeles av kommunene.

Se alle oppdateringer

For medlemmer

 1. Medlemsmøte kultur og reiseliv

  Velkommen til medlemsmøte for reiseliv og kultur angående lønnstøtteordningen.

Kursoversikt

Dette skjer

 1. Tariffkonferanse 2021

  Hvordan ser situasjonen ut før mellomoppgjøret?

Kursoversikt

Dette gjør vi for norsk reiseliv

Vi arbeider for gode rammebetingelser i markedet, yter individuell bistand til våre medlemmer i bransjespesifikke saker, også av juridisk karakter. Samtidig fungerer vi som et talerør for bransjen i dialog med både myndigheter og media.

Bli medlem i Virke

Jeg vil bli medlem

Alt om medlemskap. Allerede medlem? Logg inn

Smittevernveiledere

Virke har utviklet en rekke smittevernveiledere for våre bransjer. Enten i samarbeid med den aktuelle bransjen og/eller sammen med FHI.

Vi minner om at det alltid vil være en risiko for smitte og det kan oppstå smittetilfeller selv om det er utøvd godt smittevern. Smitteforebyggende tiltak gjøres for å redusere risikoen. Ved å iverksette ekstra tiltak for smittevern, skal våre medlemsvirksomheter kunne drive sin virksomhet på en trygg og forsvarlig måte.

Alle våre smittevernsveiledere tar utgangspunkt i de tre bærende pilarene for smittevern som Helsedirektoratet har basert sine veiledere på:

 1. Syke personer skal holde seg hjemme
 2. God hygiene
 3. Redusert kontakt mellom personer, og hold minst 1 meter avstand til andre enn dine nærmeste

Medlemskap i Virke

Medlemskapet gir deg tilgang til en rekke fordeler for deg som arbeidsgiver.

 • Juridisk bistand og rådgivning

  Våre rådgivere og advokater hjelper deg med forretningsjus og arbeidsrett. Har du større juridiske utfordringer stiller vi med et av Norges ledende advokatmiljøer.

 • Analyser og innsikt

  Vi leverer analyser, indekser og innsikt for en rekke bransjer. Våre skreddersydde rapporter gir deg informasjonen du trenger for å fatte de riktige beslutningene.

 • Fordelsavtaler og rabatter

  Vi tilbyr en rekke fordelsavtaler som en virksomhet trenger, på alt fra drivstoff til strøm og telefoni. Du får også rabatter på alle kurs hos Virke og NKI nettstudier.

Se alle medlemsfordelene