Reparatørene kommer

EU parlamentet vedtok nylig forbrukernes rett til å reparere produkter. Men er det mulig å gjøre butikk på reparasjon? Lær mer i dette webinaret!

I EUs handlingsplan for sirkulær økonomi varsles det flere virkemidler som skal gjøre det lønnsomt å reparere, slik som miljøtoll på importerte billigvarer, styrkede forbrukerrettigheter og krav til holdbarhet. I mars kommer den nasjonale strategien for sirkulær økonomi. 

Vi inviterer noen av dem som jobber med reparasjon til å fortelle om sine tjenester og spør: Er det mulig å gjøre butikk på reparasjon?

Hvem passer webinaret for?

 • Handelsvirksomheter; fra og med 1. mars er produsenter er pålagt å ha reservedeler tilgjengelig i 10 år etter produktet er solgt.  Ansvaret hviler på produsentene, men det vil  være et utvidet produsentansvar som hviler på handelsleddet og handelen vil framover måtte tilby reparasjon som tjeneste.
 • Miljøorganisasjoner.
 • Ideelle virksomheter somtilbyr reparasjon som tjeneste og er sosiale entprenører.

Medvirkende

 • Tord Dale

  leder for bærekraft, politikk
 • Maria Sætersdal Remøe

  Konseptutvikler , Resirkula

  Resirkula er et nytt konsept som består av flere bruktbutikker tilknyttet den nye kretsløpsparken på Gålåsholmen utenfor Hamar. Hos Resirkula vil du kunne handle miljøvennlig, få reparert en gjenstand du er glad i og få inspirasjon om hvordan ha et mer bærekraftig forbruk.

 • Kaja Juul Skarbø

  Daglig leder, Restarters Norway

  Restarters Norway er en frivillig organisasjon og sosial entreprenør som jobber for å skape en kultur for reparasjon. De mener at ved å ta vare på tingene våre, tar vi vare på naturen. Dette gjør vi blant annet gjennom å inspirere befolkningen til å reparere og vedlikeholde elektronikk. Restarters Norway arrangerer Fiksefester hvor frivillige fiksere hjelper folk med å ta vare på det de har fremfor å kjøpe nytt.

 • Silje Østerbø

  Prosjektansvarlig, , Naturvernforbundet Hordaland

  Naturvernforbundet har kartlagt reparatørnæringen i Bergen og hvordan reparasjonsbedriftene selv vurderer sitasjonen for reparasjon i Bergen og behovene de har fremover.

Slik får du tilgang til webinaret

Etter påmelding vil du automatisk få tilsendt en lenke til å følge webinaret. Det er derfor viktig at du har oppgitt rett e-postadresse ved påmelding. Du vil også motta lenken til webinaret en time før sendestart. Vi ønsker at du åpner lenken senest fem minutter før webinaret starter.

Opplever du problemer med lenken ta kontakt med oss. 

Dette skjer hos Virke!

 1. Onlinekurs - Arbeidstid - arbeidsmiljølovens arbeidstidsbestemmelser

  Når og hvor mye er det lov å jobbe? Hvilke bestemmelser har betydning for hvordan vi organiserer arbeidet vårt? Er arbeidstidsreglene annerledes på hjemmekontoret?

 2. Medlemsmøte kultur og reiseliv

  Velkommen til medlemsmøte for reiseliv og kultur angående lønnstøtteordningen.

 3. Reparatørene kommer

  EU parlamentet vedtok nylig forbrukernes rett til å reparere produkter. Men er det mulig å gjøre butikk på reparasjon? Lær mer i dette webinaret!

 4. Avfallsfrie byggeplasser, i teori og praksis

  Møt noen av aktørene som leder an i utviklingen av konseptet avfallsfrie byggeplasser.

Se alle kurs og konferanser

Ta kontakt

 • Event og møteplasser i Virke

  Event og møteplasser håndterer alle arrangementer i Virke. Lurer du på noe angående dette arrangementet? Ta kontakt med oss på telefon 908 69 725 eller e-post arrangement@virke.no